Abo pisze:Ja tam nie uważam tego za problem, zaciąży to niech wypada na L4, a nie przychodzi na 3 dni co 2 tygodnie.
A co do "zachodu" mam kilka znajomych i każda w zaawansowanej ciąży nie chodziła do pracy tylko dostawała kasę z ichniego "państwa". W Irlandii, Szwecji, Finlandii są różne dodatki i opieka nad kobietą w ciąży i z niemowlakiem.
nissan7 pisze:Abo pisze:Ja tam nie uważam tego za problem, zaciąży to niech wypada na L4, a nie przychodzi na 3 dni co 2 tygodnie.
A co do "zachodu" mam kilka znajomych i każda w zaawansowanej ciąży nie chodziła do pracy tylko dostawała kasę z ichniego "państwa". W Irlandii, Szwecji, Finlandii są różne dodatki i opieka nad kobietą w ciąży i z niemowlakiem.
a to że nasz system jest do banii to ina sprawa, każą dzieci robić ale pomocy żadnej. Noworodek to jeszcze mały problem, problem pojawia się jak trzeba to małolactwo do żłobka dać i marne szanse że się dostanie ... ale to już chyba za daleko zabrnąłem
Danka pisze:nissan7 pisze:a to że nasz system jest do banii to ina sprawa, każą dzieci robić ale pomocy żadnej. Noworodek to jeszcze mały problem, problem pojawia się jak trzeba to małolactwo do żłobka dać i marne szanse że się dostanie ... ale to już chyba za daleko zabrnąłem
Jesteśmy tu dla Ciebie, możesz się wygadać![]()
nissan7 pisze:Danka pisze:Tanto pisze:Abo pisze:Niestety właśnie mam 2 dziewczyny w ciąży![]()
Na chwilę obecną - 3 w ciąży i chyba z 5 na macierzyńskim ...właściciele firmy zmienili podejście i ostatnio zatrudnili samych facetów
Brzmi dość szowinistycznie
hmm dlaczego szowinistycznie ? postaw się na miejscu pracodawcy raczej, płacić trzeba a rąk do pracy brak i co dalej ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 42 gości