bo jako przyszły "członek" koła łowieckiego obowiazek zbudowania 2 ambon mnie spotkał

... jak nie potrzebne to chetnie pomoge sie ich pozbyc ...
darek.z pisze:U mnie właśnie taka stoi.
kogut pisze:deski to na budowach ze starych palet wszedzie pelno lub w hurtowniach budowlanych![]()
a taka ambone to najlepiej odrazu z pasnikiem na dole stawiaj bedzie blisko do zwierzyny
![]()
Benes pisze:a tak się zastanawiam jako to jest z budową ambon???
Chodzi mi o zgodę właściciela terenu???
kabbbatunio pisze:Benes pisze:a tak się zastanawiam jako to jest z budową ambon???
Chodzi mi o zgodę właściciela terenu???
aa co do zgody to jak juz mowiełem + do tego , ambony stawai sie raczej na skraju lasu, tak aby nie było własnie problemu z włascicielem pola, a i coby nie przeszkadzały "włascicielowi" w obróbce pola
kabbbatunio pisze:co to ambony zamknietej, jest taka w planie minusy takiej to ograniczone pole manewru i obserwacji przez okna
petio pisze:u mnie możesz pokroić te deski - szybko i ładnie. mam kawał sklejki ale nie wiem czy sie spodoba bo już wiekowe, alle jak się zdecydujesz na wykladzine to mam to dam.
Tanto pisze:kabbbatunio pisze:co to ambony zamknietej, jest taka w planie minusy takiej to ograniczone pole manewru i obserwacji przez okna
Ta o której pisałem to był extra wypas z balkonikiem od strony pola
Tak że obiadek ugotowałem w środku (na zewnątrz tak dmuchalo że palnik przygasał), a szamanko było na zewnątrz z pięknym widokiem na okolicę i wijący się nasyp 'berlinki'.
Paśniki to też dobra rzecz, zwłaszcza z magazynami na siano
Andrzej Wolańczyk pisze:Witam
A w jakim ty kole łowieckim będziesz działał. W normalnych kołach jest troszkę inaczej. Koło zabezpiecza materiał i wyznacza miejsce gdzie trzeba postawić ambonę. Kandydat czy myśliwy musi to tylko wykonać. Przynajmniej tak jest w większości kół jakie znam.
Darz Bór młody adepcie łowiectwa.
Tanto pisze:kabbbatunio pisze:co to ambony zamknietej, jest taka w planie minusy takiej to ograniczone pole manewru i obserwacji przez okna
Ta o której pisałem to był extra wypas z balkonikiem od strony pola
Tak że obiadek ugotowałem w środku (na zewnątrz tak dmuchalo że palnik przygasał), a szamanko było na zewnątrz z pięknym widokiem na okolicę i wijący się nasyp 'berlinki'.
Paśniki to też dobra rzecz, zwłaszcza z magazynami na siano
kabbbatunio pisze:Andrzej Wolańczyk pisze:Witam
A w jakim ty kole łowieckim będziesz działał. W normalnych kołach jest troszkę inaczej. Koło zabezpiecza materiał i wyznacza miejsce gdzie trzeba postawić ambonę. Kandydat czy myśliwy musi to tylko wykonać. Przynajmniej tak jest w większości kół jakie znam.
Darz Bór młody adepcie łowiectwa.
KŁ "Rogacz" ...
Andrzej Wolańczyk pisze:Jedni są "rogaczami" w nazwie a inni w życiu.
A wracając do tematu desek. Najprościej kupić oflisy w tartaku. I cena do przełknięcia i do obicia ambony się nadają. Na podłogę musisz kupić tylko grubsze ( podłogowe -minimum 30mm-) a na dach wystarczą 20mm. Pod podłogę daj ze 3 belki i zostaw odstępy pomiędzy deskami bo jak wyschną to będą skrzypiały i cię starsi myśliwi za dzwonki powieszą.
Darz bór.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 77 gości