Ogrzewanie namiotu zimą
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Ogrzewanie namiotu zimą
https://www.youtube.com/watch?v=HJELo5jZ7qc
Fajny pomysł dla twardzieli.
Fajny pomysł dla twardzieli.
prezes, po prostu prezes
-
- 4X4 Szczecin
Re: Ogrzewanie namiotu zimą
A jak śniegu nie będzie to na plecach będzie go niósł , dzwoniąc rurami jak ksiądz po kolędzie .
Fajny patent , mały ale szatan , szczególnie w drodze na Syberię , namiot dachowy dałoby się przystosować.
Chociaż tam , to w aucie z webastem , lub z uruchomionym silnikiem i grzałką w zbiorniku paliwa.
Fajny patent , mały ale szatan , szczególnie w drodze na Syberię , namiot dachowy dałoby się przystosować.
Chociaż tam , to w aucie z webastem , lub z uruchomionym silnikiem i grzałką w zbiorniku paliwa.
fajne, a nie można z płaszczem wodnym wtedy by trzymał ciepło, wodę zawsze można spuścić i napełnić
"Masz niskie ciśnienie... ja Ci je podniosę"
BENCAMP
BENCAMP
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
I grzejnik od razu podłączyć...
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
Fajne, ale w nocy pewnie co 1-2 godziny trzeba dorzucić, bo mała pojemność paleniska.
Wcale nie fajne, dla mnie to idiotyczne 

Jakieś argumenty czy nie bo nie? 

No nie chce mi sie pisać czegoś co widać...
Wielkie, ciężkie jak na funkcję którą spełnia - ja wymieniłem aparat żeby ok. 0,5kg uzyskać, bo wolę wziąć 0,5l wody więcej.
A jak na surwiwalu wpadniesz do rzeki - rozgrzejesz się szukając drewna? może to taki pomysł? Kłopotliwe.
Kuchenka surwiwalowa może ważyć 27g, gaz 200g (dobry) starczy na kilka dni z obiadami.
Widzę jedno zastosowanie - przyjeżdżasz w miarę niedaleko (no kilka km mozna przejść ciągnąc te sanki) samochodem, rozbijasz się na tydzień lub dłużej, masz ciepły domek jak wracasz. Ale nie wiem czy chciałbym tak tydzień mieszkać w jednym miejscu.
Wielkie, ciężkie jak na funkcję którą spełnia - ja wymieniłem aparat żeby ok. 0,5kg uzyskać, bo wolę wziąć 0,5l wody więcej.
A jak na surwiwalu wpadniesz do rzeki - rozgrzejesz się szukając drewna? może to taki pomysł? Kłopotliwe.
Kuchenka surwiwalowa może ważyć 27g, gaz 200g (dobry) starczy na kilka dni z obiadami.
Widzę jedno zastosowanie - przyjeżdżasz w miarę niedaleko (no kilka km mozna przejść ciągnąc te sanki) samochodem, rozbijasz się na tydzień lub dłużej, masz ciepły domek jak wracasz. Ale nie wiem czy chciałbym tak tydzień mieszkać w jednym miejscu.
I bez wysokiego komina prędzej czy później spali się namiot od iskier.
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Tak czytam niektóre wpisy i oczom nie wierzę.
Pokazuje facet który noce zimą pod palatką spędza sposób na w miarę bezpiecznie i ciepłe przetrwanie paru godzin.
A u nas się okazuje że sa więksi twardziele.

Edycja
Się Darek nalozylismy pisząc jednocześnie

Pokazuje facet który noce zimą pod palatką spędza sposób na w miarę bezpiecznie i ciepłe przetrwanie paru godzin.
A u nas się okazuje że sa więksi twardziele.

Edycja
Się Darek nalozylismy pisząc jednocześnie

prezes, po prostu prezes
Bo widzisz, zdarzało mi się na śniegu nocować.
Nawet musiałem gitarę pod stopy podkładać bo odpadały...
A facet skoro ma z tego radochę to niech kozę wozi
Nawet musiałem gitarę pod stopy podkładać bo odpadały...

A facet skoro ma z tego radochę to niech kozę wozi

-
- 4X4 Szczecin
Proszę Cię , ABO , facet fajny patent wymyślił .
Jest trochę jak ślimak , chałupę przenośną ma i to z ogrzewaniem i kuchnią , bez dymu w chałupie.
Jest trochę jak ślimak , chałupę przenośną ma i to z ogrzewaniem i kuchnią , bez dymu w chałupie.
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Tak żeby uściślić - gość patentu nie wymyślił, takie piecyki funkcjonują w wielu różnych wersjach, od samoróbek do produkcji fabrycznej. 400 $ i taki jak na tym filmie może być wasz https://www.gstove.no/en/ Tu opis innego piecyka który można kupić za wschodnią granicą https://youtu.be/spIDMeZprTE?t=1616 Na tym filmie też widać praktyczne zastosowanie takich piecyków i chyba Zdzichu nie będziesz próbował przekonać że można to zastąpić malutką kuchenką gazową. Zwłaszcza w czasie kilkudniowego pobytu w terenie.
Jeszcze jedna ważna rzecz - to nie jest sprzęt survivalowy. Jak może wyglądać survivalowy nocleg zimą można zobaczyć na tym przykładzie https://www.youtube.com/watch?v=HH-JEyd_ewA To co pokazuje 'Bushcraftowy' to w gruncie rzeczy reklama sklepu który prowadzi, wystarczy zobaczyć pełny opis pod filmem i zobaczyć pełną listę sprzętu który ma ze sobą.
Jeszcze jedna ważna rzecz - to nie jest sprzęt survivalowy. Jak może wyglądać survivalowy nocleg zimą można zobaczyć na tym przykładzie https://www.youtube.com/watch?v=HH-JEyd_ewA To co pokazuje 'Bushcraftowy' to w gruncie rzeczy reklama sklepu który prowadzi, wystarczy zobaczyć pełny opis pod filmem i zobaczyć pełną listę sprzętu który ma ze sobą.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
Jacek, Ciebie w surwiwalu nikt nie pobije 

-
- 4X4 Szczecin
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
przecież to oczywiste - powinni ich pozbawić praw rodzicielskich. Znęcają się nad dzieckiem wystawiając je gołe na śnieg i jeszcze polewają wodą, to ewidentne narażanie jego zdrowia i życia ...narażanie na to że w przyszłości nie będzie musiało łykać 'shitexów' i reszty farmaceutycznego świństwa 

Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"