Nasza Wioska

Jestem tu nowy... oraz pisanie o wszystkim i o niczym.
Awatar użytkownika
prezes
Prezes 4x4 Szczecin
Kontaktowanie:

Nasza Wioska

Postautor: prezes » pn 10 sty, 2011

Wybrałem się wczoraj z synem na 19 finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Wg Kuriera główne obchody miały się odbywać na pl Orła Białego. I co ?
Generalnie mówiąc JEDNA WIELKA KICHA :twisted:
O godzinie 16 to co zobaczyłem na tymże placu to była jedna wielka żenada. Drabina straży pożarnej, transporter opancerzony +stoisko z karabinami [oraz znudzeni żołnierze], cztery motocykle z Cruisera, sztuczne [plastikowe] lodowisko, wioska wojów, stanowisko ratowników oraz stanowisko rekonstrukcji z II Wojny Światowej [Willis, armatka, Maxim oraz moździeż]. Całośc obeszlismy w 14 minut przy akompaniamencie ogłuszających dzwięków ze sceny. Ciemno na placu jak w d.upie, co kawałek buda z watą cukrową, popcornem i inną "gastronomią". Ludzi jak na lekarstwo. Ale nie zrazony tym obiecałem dziecku że wrócimy na światełko do nieba o 20.
Noszkarwaaaa !!. Po jaki wuj obiecywać na łamach lokalnej gazety że będzie pokaz laserów z podkładem muzycznym !!
Całe to światełko to było ze sześć czy siedem mocnych świateł omiatających niebo nad placem, podświetlenie katedry w czterech kolorach. A w tivi pokazali podobno ze Szczecina paru wojów z pochodniami stojących dookoła ogniska.
No k.rwa wręcz zajebiście sie pokazało nasze miasto, ups sorry nasza wioska.
prezes, po prostu prezes

Darek...
ADMINISTRATOR

Postautor: Darek... » pn 10 sty, 2011

bo Ty tam miałeś tylko kasiorkę zanieść i wracać do żony :wink:
Ostatnio zmieniony pn 10 sty, 2011 przez Darek..., łącznie zmieniany 1 raz.
Honker 2324

Awatar użytkownika
prezes
Prezes 4x4 Szczecin
Kontaktowanie:

Postautor: prezes » pn 10 sty, 2011

Też tak i uczyniłem.
prezes, po prostu prezes

Awatar użytkownika
Tanto
4X4 Szczecin
Kontaktowanie:

Re: Nasza Wioska

Postautor: Tanto » pn 10 sty, 2011

prezes pisze:Generalnie mówiąc JEDNA WIELKA KICHA :twisted:

No widzisz, a mogłeś zająć się czymś bardziej konstruktywnym np. porozkręcać silnik w tym czasie ;-)
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"

nissan7
Weteran bezdrozy

Postautor: nissan7 » pn 10 sty, 2011

bo widzisz Prezio jest tak ,że komercja z czasem wszystko spier.oli , nawet taką imprezę która ma szczytny cel ale ludzie to c.h.u.j.e

wibrys
Prawdziwy offrołdowiec

Re: Nasza Wioska

Postautor: wibrys » pn 10 sty, 2011

Tanto pisze:
prezes pisze:Generalnie mówiąc JEDNA WIELKA KICHA :twisted:

No widzisz, a mogłeś zająć się czymś bardziej konstruktywnym np. porozkręcać silnik w tym czasie ;-)

A to już byłby powrót nie do żony ale do kochanki... :lol: :twisted:
Est modus in rebus.

Marcin
4X4 Szczecin

Postautor: Marcin » pn 10 sty, 2011

Darek...
ADMINISTRATOR

Postautor: Darek... » pn 10 sty, 2011

Marcin pisze:http://biznes.onet.pl/ranking-polskich-miast-zaskakujacy-zwyciezca,18858,4100584,1,fotoreportaze-detal-galeria#photo8410141

niby wioska ale pudło jest :twisted:

:lol: :lol: :lol:
Honker 2324

Awatar użytkownika
miastek
V-ce prezes 4x4 szczecin

Postautor: miastek » pn 10 sty, 2011

Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler

nissan7
Weteran bezdrozy

Postautor: nissan7 » pn 10 sty, 2011

można się śmiać ale ja przez nią z dziećmi 2 razy przez okno z 4 piętra wychodziłem jak podpaliła nasza kamienicę. znam tą kobiete od urodzenia i wierz mi że kiedyś była normalna ale co i kiedy się z nia stało pojęcia nie mam. może kosmici porwali ale też mieli dość i oddali spowrotem 8)

Awatar użytkownika
Silvana
Sympatyk 4x4 Szczecin

Postautor: Silvana » pn 10 sty, 2011

prawda, pokazali w tv wojów;D widziałam jak to kręcili. stali chyba z godzinę przy tym ognisku z prezenterką ustawieni do nadawania, po godzinie chyba zaczęli. 'muzyka' była tak ogłuszająca i dudniąca ze własnych myśli nie dało się słyszeć. do tego jeden wielki harmider. porażka. a na pokaz osp się spóźniłam:( do 'światełka' nie doczekałam bo zamarznięta wróciłam do domu. i chyba nie mam czego żałować.

kaniesia
nawigator

Postautor: kaniesia » wt 11 sty, 2011

Panie Piotrze -na prawobrzeżu Szczecina wioski jeszcze większy syf-byłam z córami real pustki ,carfur czy jak tam pisali scena w środku i na zewnątrz zero ludu i przed i na scenie ,jakaś mała licutacja w scenie w środku ,spałaszowałyśmy sushi ,frytki,splądrowałyśmy zoo ,butiki,i d.upa na zewnątrz dalej nic tylko 3 wyginające się wielkie pajace ,objechałam łamiąc przepisy (lubię to robić gszyp jak zwykle walnął mi gadke)po krawężnikach i trwawnikach koło Burger Kinga ale telepało nieżle i o to chodziło :twisted: i powrót przez pola i łączke do chatki ,także nasza wioska zwana Szczecinem to nawet nie wioska ale osada zwana Biskupinem,buziole :wink:
Agnieszka

Awatar użytkownika
Diabeł
nawigator

Postautor: Diabeł » wt 11 sty, 2011

Nie obrazaj Biskupina, bylas tam chociaz kiedys??

Awatar użytkownika
prezes
Prezes 4x4 Szczecin
Kontaktowanie:

Postautor: prezes » wt 11 sty, 2011

Bartek, nie chodzi o dosrywanie.
Chodzi o to,że piekne miasto Szczecin jak zwykle dał d.upy. Nawet w takim przedsięwzięciu jakim jest WOŚP.

Choć problem tkwił w tym,że po prostu parę sztabów nie potrafiło się k.urwa dogadać i kazdy chciał zaistnieć. I wyszło jak zwykle.
prezes, po prostu prezes

Awatar użytkownika
cookie
menager wklejonych

Postautor: cookie » wt 11 sty, 2011

Myślę że to jednak nie kwestia sztabów. Oni zajmują się liczeniem kasy i mało ich obchodzi organizacja imprez dookoła. To miasto finansuje imprezy i je również organizuje. Tak jest w każdym jednym mieście.

kaniesia
nawigator

Postautor: kaniesia » wt 11 sty, 2011

Diabeł pisze:Nie obrazaj Biskupina, bylas tam chociaz kiedys??

NIE BYŁAM I NIE OBRAŻAM WYSTARCZY MI MÓJ BISKUPIN :twisted: :twisted:
Agnieszka

Kuba
Sympatyk 4x4 Szczecin
Kontaktowanie:

Postautor: Kuba » śr 12 sty, 2011

Tiaaa a co to ma być ? Akcja zbierania kasy czy festiwal dobrego humoru z mega gwiazdami znanymi z pierwszych stron okladek kolorowych magazynów ?

WOŚP od dośc długiego czasu wpisalo się w nurt że "jest wośp to beda koncerty,zabawy,hulanki,swawole za free dla zblazowanego ludu w mieście Szczecin"... no sory ale coś tu chyba jest nie tak.

Ja proponuje aby dzień zbiórki kasy na wośp przypadał ustawowo we wtorek lub czwartek i być dniem wolnym od pracy [ tak żeby mozna było zaplanować sobie kolejny długi weekend w roku kalendarzowym] ;)

Zgadzam się z przedmówcą że zamiast zjednoczyć siły powstaję kilka sztabów bo istotą wośþ dla nie których to okazja pokazania się jacy to oni są zaradni,cacy,ach,och,ech i że mają swój sztab.Żenada.

Awatar użytkownika
Andrzey
4X4 Szczecin

Postautor: Andrzey » czw 13 sty, 2011

A mówiłem pier.dolić politykę i jechać na tor jak za dawnych czasów... :?
Jeśli coś się nie daje naprawić, to znaczy, że nie było zepsute.

4.2 DONKEY

Awatar użytkownika
cookie
menager wklejonych

Postautor: cookie » czw 13 sty, 2011

widzę że nie wszyscy rozumieją idee powstawania kilku sztabów ale cóż... :/

Awatar użytkownika
prezes
Prezes 4x4 Szczecin
Kontaktowanie:

Postautor: prezes » czw 13 sty, 2011

cookie pisze:widzę że nie wszyscy rozumieją idee powstawania kilku sztabów ale cóż... :/

Kuba, sztabów niech sobie będzie i 157 , ale niech te sztaby się zjednoczą i w porozumieniu zrobią jeden wspólny finał w mieście.

Co się zaś tyczy tej całej szopki dookoła wośpowej [pokazy, koncerty stoiska tematyczne], to własnie zapewne 75% gawiedzi przychodzi wlasnie po to, aby coś ciekawego pooglądać.
prezes, po prostu prezes

Wróć do „Plotki”