Zmiana auta, co myślicie?

Jestem tu nowy... oraz pisanie o wszystkim i o niczym.
Awatar użytkownika
Tamlin
Prawdziwy offrołdowiec

Postautor: Tamlin » śr 15 gru, 2010

Młody jesteś można Ci wybaczyć, ten wyskok.

A co do auta, to Kora kupiła swoje DAIHATSU ROCKY jakieś 10 % taniej od twojego i do tego zarejestrowane i ubezpieczone. Teraz lansuje się po bulwarze i pogania plaskate po Stargardzie :622:
Nie pozwól aby praca zdominowała całe twoje życie.
Maleństwo Gr LOOOONG

Awatar użytkownika
LSD
4X4 Szczecin

Postautor: LSD » pt 07 sty, 2011

Student zapadł się pod ziemię...

Pewnie siedzi teraz 24h w garażu.

Ma ktoś do niego numer telefonu, bo sprawę mam.

student
Prawdziwy offrołdowiec

Postautor: student » sob 08 sty, 2011

Nigdzie się nie zapadłem, po prostu mam trochę roboty ostatnio, przy Aśce też, sobie osłony progów z rur robię aktualnie co by się nie uszkodziły jak w mavericku.

Ogólnie to mój nr telefonu to: 667 510 667 czynny całą dobę lecz w godzinach nocnych dodzwonić się trudniej.

Awatar użytkownika
generał
Sympatyk 4x4 Szczecin

Postautor: generał » śr 17 kwie, 2013

WITAM.mam pytanie PO DŁUŻSZEJ nieobecności na 4x4 ,a także w terenie mam zamiar jak wrócę teraz za dwa tyg z BAGRAM( wycieczka z MON) zakupić TOYOTKE HILUX z 2005 ale w starej jeszcze budzie i pytanie się tyczy czy to dobry zakup i czy to znaczy się ten pickup daje rade w terenie,ostatnimi czasy jeździłem tez NISSANEM king kapem I WIEM ZE PICKUP NIE ROBI BO DŁUGI , potem był JEEP xj ,KORANDO...ale ze potrzeba JEST TERAZ taka to właśnie myślę i o takim.proszę doradźcie,co sadzicie o tym autku,napędach ,silniku,

mam tu bóle tu z netem ale gg sporadycznie lata wiec proszę jak mozna o krotka wypowiedz na gg 9232419.pozdro
JAK SIĘ BAWIĆ TO SIĘ BAWIĆ ,GRUNT TO ZDROWYM BYĆ ha ha
Tel. 601 780 470
TOYKA HILUX :)

Awatar użytkownika
LSD
4X4 Szczecin

Postautor: LSD » śr 17 kwie, 2013

Z aut w rocznikch 2005-6 są chyba tylko 4 rozsądne pickupy, które jednocześnie będziesz mógł wykorzystać w terenie.
HiLux, Navara, PickUp i L200. Do każdego z tych aut znajdziesz komplet szpeju potrzebnego do przeróbek. Silniki też podobne.
Najbardziej "terenowe" fabrycznie są L200 i PickUp. Wygląd... no cóż L200 jest brzydki... ale to tylko moja subiektywna opinia, a PickUp bardzo biedny w wyposażeniu.

wibrys
Prawdziwy offrołdowiec

Postautor: wibrys » czw 18 kwie, 2013

Nie tylko Twoja Mikołaj subiektywna. Bo moja też.
Według mnie jest brzydki (ta wycięta łukowato buda...) z zewnatrz i ma paskudne , twarde plastiki w środku.
Ale zaskakująco dobrze robi w terenie, co sprawdziłem na czołgowisku na poligonie w Szczecinie (Bezrzecze). Były strome podjazdy, zjazdy i wielkie doły wypełnione wodą i błotem, błotniste i głębokie koleiny. Nawet sie nie zająknął.
Jedyną modyfikacją były blachy osłonowe od spodu z przodu oraz opony AT (BF Goodrich).
A Hillux mi się podoba :688:
Est modus in rebus.

Awatar użytkownika
generał
Sympatyk 4x4 Szczecin

Postautor: generał » czw 18 kwie, 2013

Dziękuje bardzo za odpowiedz.tak wiec zakupimy, zobaczymy,sprawdzimy na własnej skórze :).tutaj w AFGANIE TOyEK ,Fordów rendzerow,dodgow,i innej maści pickupów lata bo bólu..TOYKA NA 1 MIEJSCU ! chyba ktoś tu ma monopol na tą właśnie markę, dlatego tez postanowiłem właśnie takowa sobie zapodać po tej mojej wycieczce :),tu nic nie rdzewieje bo inna wilgotność u nas pewnie będzie na odwrót...
do zobaczenia gdzieś na drodze:)
JAK SIĘ BAWIĆ TO SIĘ BAWIĆ ,GRUNT TO ZDROWYM BYĆ ha ha

Tel. 601 780 470

TOYKA HILUX :)

Awatar użytkownika
LSD
4X4 Szczecin

Postautor: LSD » czw 18 kwie, 2013

generał pisze:Dziękuje bardzo za odpowiedz.tak wiec zakupimy, zobaczymy,sprawdzimy na własnej skórze :).tutaj w AFGANIE TOyEK ,Fordów rendzerow,dodgow,i innej maści pickupów lata bo bólu..TOYKA NA 1 MIEJSCU ! chyba ktoś tu ma monopol na tą właśnie markę, dlatego tez postanowiłem właśnie takowa sobie zapodać po tej mojej wycieczce :),tu nic nie rdzewieje bo inna wilgotność u nas pewnie będzie na odwrót...
do zobaczenia gdzieś na drodze:)

CIekawe czy robią jeszcze HiLuxy Heavy Duty. Chociaż zapewne nawet jak robią to w Polsce ich się nie kupi. To jest genialne autko w teren :)

student
Prawdziwy offrołdowiec

Postautor: student » czw 18 kwie, 2013

A w czym te heavy duty się objawia?
Pewnie przede wszystkim tym czym moja aśka... brakiem części zamiennych :682:

Awatar użytkownika
LSD
4X4 Szczecin

Postautor: LSD » czw 18 kwie, 2013

Wersje HD miały sztywne mosty z przodu i resory piórowe przód / tył.
Do tego udogodnienia typu cerata zamiast tapicerki, wszystko na korbki itp.

Były produkowane równolegle ze standardową wersją na IFS z przodu. Do 98 roku na pewno. Nie wiem jak dalej.

Wróć do „Plotki”