Dzięki Ci Petio:)
Dzięki Ci Petio:)
Raz jeszcze dzięki za ratunek z błotnej opresji
Kto by pomyślał, że przy takich mrozach wcale nie zamarzło do dna.... Za to wspólna poligonowa szarża zrekompensowała z nawiązką wcześniejsze stresy! My też dobrze się bawiliśmy, szkoda że tak krótko! 

Est modus in rebus.
konger pisze:Sławku, a gdzie się wtopiłeś?
Się wtopiłem kilkaset metrów od domciu (Bezrzecze). Takie koleiny rozległe, co sprzęt budowlany ciężki zrobił....Myślałem: 15 stopni mrozu to i woda w koleinach zamarzła do dna. Okazało się, że nie do końca: wypukłe wierzchy kolein zamarzły na skałę, a tam gdzie woda to kilka cm lodu a pod spodem błotna maź.... Lód się zarwał pod patrolem i zawisłem 4 kółkami na tym twardym grzbiecie
Dobrze, że Petio blisko mieszka i po 10 minutach stałem znów na kółkach 
Est modus in rebus.
I znowu podziękowania wielkie dla Petia!
Miał być krótki wypadzik na ośnieżoną działkę, którą niedawno koleżanka zanabyła...I przy próbie zawrócenia...łąka się pode patrolem rozstąpiła....
I znów Petio jak Zawisza Czarny: ledwo nawet pół godzinki nie minęło jak mnie znalazł i z opresji wyszarpnął.
(to te łąki co od Wołczkowa do Grzepnicy się ciągną)
Miał być krótki wypadzik na ośnieżoną działkę, którą niedawno koleżanka zanabyła...I przy próbie zawrócenia...łąka się pode patrolem rozstąpiła....
(to te łąki co od Wołczkowa do Grzepnicy się ciągną)Est modus in rebus.
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Wibrys przynosisz wstyd braci Patrolowej, co chwila wtopa, jeszcze trochę a napiszesz że pojechałeś na Wały Chrobrego i przy próbie zaparkowania wjechałeś na krawężnik i wykrzyż cię unieruchomił ale Petio uratował 
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
iKAMPER local dealer
502 599 717
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Tanto pisze:miastek pisze:Wibrys przynosisz wstyd braci Patrolowej, ...
Bo sam jeździ, a przecież wiadomo od dawna że patrole robią w terenie
...jak są dwa
To jest mit...
Miastek Off-road GARAGE
iKAMPER local dealer
502 599 717
iKAMPER local dealer
502 599 717
wibrys pisze: którą niedawno koleżanka zanabyła... (to te łąki co od Wołczkowa do Grzepnicy się ciągną)
Ja tam się aż tak na budownictwie nie znam, ale jakby dom chciała stawiać, to ile gruzu musiałoby tam pójść pod wylewkę? Tam teren dosyć nawodniony jest, ciekawe, czy budujący się zrobią podobną robotę jak na Mierzynie, czy gdzie niegdzie na Warszewie

no cuż. ja mogę tylko zacytować wibrysa o ile się nie obrazi;
"i to wcale śmieszne nie jest!"
ja się nie śmiałem... wtopa to może nie, raczej wklejka
a budować można śmiało/ o tyle o ile na górce a nie w dołku. jak w dołku to nie ważne ile gruzu wysypiesz itak piwnice zaleje, trzeba sprytnie odpływy poustawiać, a to potrwa
"i to wcale śmieszne nie jest!"
ja się nie śmiałem... wtopa to może nie, raczej wklejka
a budować można śmiało/ o tyle o ile na górce a nie w dołku. jak w dołku to nie ważne ile gruzu wysypiesz itak piwnice zaleje, trzeba sprytnie odpływy poustawiać, a to potrwa
miastek pisze:Wibrys przynosisz wstyd braci Patrolowej, co chwila wtopa, jeszcze trochę a napiszesz że pojechałeś na Wały Chrobrego i przy próbie zaparkowania wjechałeś na krawężnik i wykrzyż cię unieruchomił ale Petio uratował
Wklejam sie bo w teren jeżdże! I to tam, gdzie nie ma wcześniejszych śladów po MT-kach
A fakt pozostaje niezbity: we dwóch byłoby raźniej, we trzech to juz niezła zabawa,a....

Est modus in rebus.
konger pisze:wibrys pisze: którą niedawno koleżanka zanabyła... (to te łąki co od Wołczkowa do Grzepnicy się ciągną)
Ja tam się aż tak na budownictwie nie znam, ale jakby dom chciała stawiać, to ile gruzu musiałoby tam pójść pod wylewkę? Tam teren dosyć nawodniony jest, ciekawe, czy budujący się zrobią podobną robotę jak na Mierzynie, czy gdzie niegdzie na Warszewie![]()
Fakt, teren dość podmokły,ale o stan melioracji gmina Dobra dba na tym obszarze. Jako że często z psem tam bywam, to widzę, że rowy są czyszczone a przepusty udrażniane, woda wartko spływa. Koleżanka akurat zanabyła działkę z lekką góreczką....A że coś tam się w budownictwie kumam, to myślę, że przy dobrze zaprojektowanym i wykonanym drenażu (opaska, studziuenki, obsypka etc.) będzie wszystko ok
Piwnica odpada, za to dobrze zaizolowany i odizolowany fundament - jak najbardziej. Poza tym na planach stoi, że przez te łąki poleci droga powiatowa (niestety
) a nieco dalej będzie duży węzeł Obwodnicy Zachodniej Miasta Szczecina....Więc i tak melioranci będą działać 
Est modus in rebus.
miastek pisze:Tanto pisze:miastek pisze:Wibrys przynosisz wstyd braci Patrolowej, ...
Bo sam jeździ, a przecież wiadomo od dawna że patrole robią w terenie
...jak są dwa
To jest mit...
jak są dwa patrole w terenie to robią ......
ale dwa razy więcej chałasu

Jutro będzie dzisiaj. Tyle, że dopiero jutro.