Dzięki Ci Petio:)

10 punkt przykazania offroadera ...POMAGAJ...
wibrys
Prawdziwy offrołdowiec

Dzięki Ci Petio:)

Postautor: wibrys » wt 22 gru, 2009

Raz jeszcze dzięki za ratunek z błotnej opresji :? Kto by pomyślał, że przy takich mrozach wcale nie zamarzło do dna.... Za to wspólna poligonowa szarża zrekompensowała z nawiązką wcześniejsze stresy! My też dobrze się bawiliśmy, szkoda że tak krótko! :D
Est modus in rebus.

Awatar użytkownika
petio
nawigator

Postautor: petio » wt 22 gru, 2009

oi! aż się zarumieniłem :lol:
luzik :wink: w miarę możliwości zawsze w kontakcie
krótko ale dzięki wam miałem argument by na chwilę wyrwać się od tych co paznokcie malują 8) o losie
:lol:
rany zaleczone? ja znowu popsułem co chciałem naprawić, musiałem zanabyć cały wkład do reflektora,,,

Awatar użytkownika
konger
Młodszy grabarz

Postautor: konger » czw 24 gru, 2009

Sławku, a gdzie się wtopiłeś? ;)

wibrys
Prawdziwy offrołdowiec

Postautor: wibrys » pn 11 sty, 2010

konger pisze:Sławku, a gdzie się wtopiłeś? ;)

Się wtopiłem kilkaset metrów od domciu (Bezrzecze). Takie koleiny rozległe, co sprzęt budowlany ciężki zrobił....Myślałem: 15 stopni mrozu to i woda w koleinach zamarzła do dna. Okazało się, że nie do końca: wypukłe wierzchy kolein zamarzły na skałę, a tam gdzie woda to kilka cm lodu a pod spodem błotna maź.... Lód się zarwał pod patrolem i zawisłem 4 kółkami na tym twardym grzbiecie :lol: Dobrze, że Petio blisko mieszka i po 10 minutach stałem znów na kółkach 8)
Est modus in rebus.

wibrys
Prawdziwy offrołdowiec

Postautor: wibrys » pn 11 sty, 2010

I znowu podziękowania wielkie dla Petia! :one: Miał być krótki wypadzik na ośnieżoną działkę, którą niedawno koleżanka zanabyła...I przy próbie zawrócenia...łąka się pode patrolem rozstąpiła.... :evil: I znów Petio jak Zawisza Czarny: ledwo nawet pół godzinki nie minęło jak mnie znalazł i z opresji wyszarpnął. :D (to te łąki co od Wołczkowa do Grzepnicy się ciągną)
Est modus in rebus.

Awatar użytkownika
miastek
V-ce prezes 4x4 szczecin

Postautor: miastek » pn 11 sty, 2010

Wibrys przynosisz wstyd braci Patrolowej, co chwila wtopa, jeszcze trochę a napiszesz że pojechałeś na Wały Chrobrego i przy próbie zaparkowania wjechałeś na krawężnik i wykrzyż cię unieruchomił ale Petio uratował :mrgreen:
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler

Awatar użytkownika
Tanto
4X4 Szczecin
Kontaktowanie:

Postautor: Tanto » pn 11 sty, 2010

miastek pisze:Wibrys przynosisz wstyd braci Patrolowej, ...

Bo sam jeździ, a przecież wiadomo od dawna że patrole robią w terenie
...jak są dwa :twisted:
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"

Awatar użytkownika
miastek
V-ce prezes 4x4 szczecin

Postautor: miastek » pn 11 sty, 2010

Tanto pisze:

To jest mit...
:mrgreen:
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler

Awatar użytkownika
konger
Młodszy grabarz

Postautor: konger » pn 11 sty, 2010

wibrys pisze: którą niedawno koleżanka zanabyła... (to te łąki co od Wołczkowa do Grzepnicy się ciągną)

Ja tam się aż tak na budownictwie nie znam, ale jakby dom chciała stawiać, to ile gruzu musiałoby tam pójść pod wylewkę? Tam teren dosyć nawodniony jest, ciekawe, czy budujący się zrobią podobną robotę jak na Mierzynie, czy gdzie niegdzie na Warszewie 8) 8)

Awatar użytkownika
petio
nawigator

Postautor: petio » pn 11 sty, 2010

no cuż. ja mogę tylko zacytować wibrysa o ile się nie obrazi;
"i to wcale śmieszne nie jest!" :wink:
ja się nie śmiałem... wtopa to może nie, raczej wklejka
a budować można śmiało/ o tyle o ile na górce a nie w dołku. jak w dołku to nie ważne ile gruzu wysypiesz itak piwnice zaleje, trzeba sprytnie odpływy poustawiać, a to potrwa

wibrys
Prawdziwy offrołdowiec

Postautor: wibrys » wt 12 sty, 2010

miastek pisze:Wibrys przynosisz wstyd braci Patrolowej, co chwila wtopa, jeszcze trochę a napiszesz że pojechałeś na Wały Chrobrego i przy próbie zaparkowania wjechałeś na krawężnik i wykrzyż cię unieruchomił ale Petio uratował :mrgreen:

Wklejam sie bo w teren jeżdże! I to tam, gdzie nie ma wcześniejszych śladów po MT-kach :twisted: I we wkażdy weekend a czasem i pomiędzy....Jak bym po Wałqach jeździł to by nawet nikt o tym nie wiedział. Takie to już specyficzne hobby, że doświadczenie w błocie się zdobywa. :D :twisted:
A fakt pozostaje niezbity: we dwóch byłoby raźniej, we trzech to juz niezła zabawa,a.... :lol:
Est modus in rebus.

wibrys
Prawdziwy offrołdowiec

Postautor: wibrys » wt 12 sty, 2010

konger pisze:
wibrys pisze: którą niedawno koleżanka zanabyła... (to te łąki co od Wołczkowa do Grzepnicy się ciągną)

Ja tam się aż tak na budownictwie nie znam, ale jakby dom chciała stawiać, to ile gruzu musiałoby tam pójść pod wylewkę? Tam teren dosyć nawodniony jest, ciekawe, czy budujący się zrobią podobną robotę jak na Mierzynie, czy gdzie niegdzie na Warszewie 8) 8)

Fakt, teren dość podmokły,ale o stan melioracji gmina Dobra dba na tym obszarze. Jako że często z psem tam bywam, to widzę, że rowy są czyszczone a przepusty udrażniane, woda wartko spływa. Koleżanka akurat zanabyła działkę z lekką góreczką....A że coś tam się w budownictwie kumam, to myślę, że przy dobrze zaprojektowanym i wykonanym drenażu (opaska, studziuenki, obsypka etc.) będzie wszystko ok :D Piwnica odpada, za to dobrze zaizolowany i odizolowany fundament - jak najbardziej. Poza tym na planach stoi, że przez te łąki poleci droga powiatowa (niestety :( ) a nieco dalej będzie duży węzeł Obwodnicy Zachodniej Miasta Szczecina....Więc i tak melioranci będą działać :D
Est modus in rebus.

Awatar użytkownika
przem68
4X4 Szczecin

Postautor: przem68 » wt 12 sty, 2010

miastek pisze:
Tanto pisze:

To jest mit...
:mrgreen:

jak są dwa patrole w terenie to robią ...... :wink: ale dwa razy więcej chałasu :lol: :lol: :lol:
Jutro będzie dzisiaj. Tyle, że dopiero jutro. ;-)

Awatar użytkownika
Tanto
4X4 Szczecin
Kontaktowanie:

Postautor: Tanto » wt 12 sty, 2010

przem68 pisze:jak są dwa patrole w terenie to robią ...... :wink: ale dwa razy więcej chałasu :lol: :lol: :lol:

to nie tak - jeden drugiego wyciąga, dlatego robią ;-)
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"

Wróć do „Ludzie dla Ludzi”